راه اندازی اداره ثبت بین المللی اختراعات در ایران

1395/09/16

به گزارش روابط عمومی ؛ دکتر تویسرکانی معاون رئیس قوه قضائیه و رئیس سازمان ثبت اسناد و املاک کشور در آئین آغاز به کار اداره ثبت بین المللی اختراعات مرکز مالکیت معنوی این سازمان با اعلام این مطلب گفت: امروزه اقتصاد کشورهای پیشرفته مبتنی بر اقتصاد دانش بنیان بوده و حفاظت از دارائی های فکری همگام با حراست از دارائی های مادی مورد تاکید تمامی کشورها قرار دارد.

وی با اشاره به نامگذاری امسال به نام "اقتصاد مقاومتی، اقدام و عمل" توسط مقام معظم رهبری تصریح کرد: یکی از الزامات اقتصاد مقاومتی توجه به اقتصاد دانش بنیان است که منجر به تقویت اقتصاد ملی خواهد شد و شروع به کار این اداره یکی از اقدامات عملی سازمان در راستای تحقق اقتصاد مقاومتی و قدم موثری در جهت خدمت به مردم می باشد.

رئیس سازمان ثبت اسناد و املاک کشور افزود: خوشبختانه ایران در زمینه تثبیت مالکیت های فکری دارای سابقه طولانی بوده و لیکن در گذشته با توجه به سنتی بودن فرایندها، اقدامات کافی و مؤثر انجام نشده ولی در حال حاضر با توجه به تحولات صورت گرفته در سالیان اخیر توانسته ایم همطراز با سایر کشورهای توسعه یافته در زمینه حفاظت و تثبیت مالکیت های صنعتی گام برداریم .

معاون رئیس قوه قضائیه قوه قضائیه خاطرنشان کرد: با وجود این که ایران در سال 92 به معاهده ثبت بین المللی اختراعات(PCT ) ملحق گردید اما افراد می بایست با صرف هزینه فراوان و به صورت مستقیم اقدام به ثبت اختراع خود می نمودند خوشبختانه با توافق صورت گرفته با سازمان جهانی مالکیت معنوی؛ امروز دفتر پذیرش تقاضای ثبت بین المللی اختراع بصورت رسمی در مرکز مالکیت معنوی سازمان راه اندازی شد تا امکان حفاظت و حراست از اختراعات و نوآوری با کمترین هزینه برای مخترعین مهیا گردد و این اقدام عملی سازمان می تواند نقشی اساسی در جهت حفاظت از اقتصاد ملی ایفا کند و امیدواریم بتوانیم اقدامات و گام های موثرتری در سال پیش رو برداریم.

دکتر تویسرکانی یادآور شد: هر اختراع باید دارای سه ویژگی جدید بودن، قابلیت صنعتی شدن و داشتن گام ابتکاری باشد و مرجع حقوقی در هر کشور وظیفه تثبیت مالکیت ها را برعهده دارد و حکومت ها و دولت ها وظیفه دارند زمینه رشد فکری و بروز خلاقیت را مهیا کرده و در ایران سازمان ثبت اسناد و املاک کشور تمامی اقدامات لازم را در این زمینه انجام داده و با تمام توان سعی در ایفای وظایف خود دارد.

وی افزود: ما نباید انتظار داشته باشیم تمامی اختراعات ثبت شده به مرحله تجاری سازی برسد و آمار جهانی نشان می دهد معمولا تعداد محدودی از اختراعات به مرحله تجاری سازی می رسد و در کشور ما این آمار در حد قابل قبول و نرم بین المللی قرار دارد.

دکتر تویسرکانی با تاکید بر جایگاه نیروی انسانی خلاق و متخصص گفت: از ابتدای اردیبهشت ماه سال جاری 40 نفر فارغ التحصیل ممتاز دانشگاهی در سازمان مشغول به فعالیت شدند تا با توان بیشتری اقدامات صورت گرفته را به سرانجام رسانده و بتوانیم خدمات درخور و شایسته مردم عزیز ارائه کنیم.

لازم به ذکر است در پایان این مراسم که با حضور اصحاب رسانه برگزار شد اداره ثبت بین المللی اختراعات بصورت رسمی آغاز به فعالیت کرد و اولین اظهارنامه ثبت بین المللی اختراع رسما توسط رئیس سازمان ثبت اسناد و املاک کشور و با ورود به سامانه الکترونیکی سازمان جهانی مالکیت معنوی به ثبت رسید.

منبع: سایت سازمان ثبت اسناد و املاک کشور